Rezerviši odmah

Monogram Brandes i Likeri

Monogram rakije i likeri
Voće iz našeg voćnjaka
Kuća džema
Monogram Brandes i Likeri

Pod brendom Monogram naša destilerija proizvodi osam vrsta rakije i šest vrsta likera. Tehnološki proces, pod vodstvom prof. Dr Predrag Vukosavljević sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu zasnovan je na kvalitetu, prirodnosti i kontroli. Bilo da dolazi iz našeg voćnjaka ili kooperanata, samo su najbolji plodovi prvoklasnih sorti namijenjeni proizvodnji, a svaka od tri faze u procesu pažljivo se prati. Osmišljen je poseban način pripreme bačve.

Ono što je posebno važno je da su sva pića potpuno prirodna, bez dodanog šećera za fermentaciju, a likeri - bez drugih umjetnih dodataka, iako su za ovo piće dopušteni zakonom. Kontrola se vrši u nadležnim institucijama u Banjaluci i Sarajevu, a svaka serija se provjerava i na Zemunskom poljoprivrednom fakultetu. Za stručne ocjene i takmičenja koristi se rakija iz redovne proizvodnje, a ne iz posebnih serija, na koje su vlasnici posebno ponosni.

U našoj kolekciji možete pronaći:

MARKE

   

WILLIAMS

Sofisticirana, ali jaka rakija od krušaka. Svetao, svjež, blago smrznut, diskretno oštar ukus. Prepoznatljiv, a opet jedinstven. Hedonističko nepce prepoznat će duboku slatkoću i razigranu sočnost. Savršeno se uklapa u jela od ribe i povrća.

 

 

 

 

 

  

 

 WILLIAMS BARIQUE - NOVO

Posipana zlatnom prašinom, oprezno čuvana, ... kombinacija majstorstva, umjetnosti i psihologije. Gutljaj na koji niste navikli. Napokon, dokaz da magija postoji! Uspjeli smo!

 

 

 

 

 

 

DUNJA

Karizmatični, raskošni vladar. Zapanjujući miris vrućeg ljetnog dana. Pun, moćan ukus pobjede. Boja starog zlata. Okus rakijske dunje obogaćen je aromama iz bačvi od hrastovog drveta u kojima se čuva. Pun je života, pića za jaka jela, stvarnih odluka i ljudi pored kojih ne možete. Moćna kao istina.

 

 

 

 

 

 KAJSIJA 

Stvorili smo damu, izvanredne arome. Nježna i sofisticirana, rakija od marelice ima svoj život, ukus i publiku. Okus ostaje dosta dugo na nepcu i polako nestaje dok miris kajsije ostaje u praznoj čaši. Teško je poboljšati se.
Rekli smo vam, to je dama!
Okusite sa neobičnim užitkom.

 

 

 

 

 

 

 

ŠLJIVA

Zlatnožuta, čvrsta i provokativna. Napravljen od različitih vrsta poput Požege, Trnovače i Čačanke, čuvanih u hrastovoj bačvi, ima jak, prepoznatljiv ukus, ali lako klizi niz grlo. Ovo je rakija od povjerenja i jednostavnosti. Izvrsna varijacija na klasičnu temu. Za one koji vole sigurnost i mir.

 

 

 

 

 

 

JABUKA

Boja jantara, miris kore jabuke, svježina kiše, bogate note hrasta, okusi jeseni i večeri ispred kamina. Iza prividne jednostavnosti krije se zanimljiv gost. Stari prijatelj koji ne prestaje da vas iznenadi svojom širinom. Za one koji traže nove perspektive.

 

 

 

 

 

 

SLIWOWITZ & ST JOHN*S WORT

Divan eliksir. Boja konjaka i miris šume i bilja. Sklad intenziteta i zacjeljivanja. Pijte za posebne prilike, čaroliju tajni, liječi stare rane, prekrasnu uvertiru za nove izazove.

 

 

 

 

 

 

 

SLIWOWITZ I VELIKI ŽUTI GENTIAN

Prekrasna i jaka. Bakrena boja, jedinstvene arome i specifična gorčina koja budi i liječi. Za one koji su odlučni, uporni, izdržljivi i plemeniti. Lako ga je piti sam, a može biti popraćen čajem ili koktelima. Nevjerovatan partner za crnu čokoladu.

 

 

 

 

 

 

LIKERI

 

LIKER OD DUNJE

Zlatne boje, sofisticirane arome, pomalo osvježavajućeg, egzotičnog okusa. Poput nježnog razigranog maestrala. Predivna pratnja laganim desertima. Izvorni, uzvišeni osjećaj. Za one koji se ne boje blizine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LIKER OD MALINE

Delikatesa koja razoružava. Bezuvjetna predaja šumskim vilama. Bachelorette party. Crvena boja, gustog, upečatljivog, skladnog ukusa, poziva na avanturu. Za one koji ne mogu da miruju. Odlično se slaže s kafom i desertima.

 

 

 

 

 

 

LIKER OD VIŠNJE

Neobičan ukus, bistrina akvarela i miris koji se naslađuje. Rubin boja i osjećaj proljeća i živosti. Zavodljiv, ali ne i neodoljiv. Dobro za planiranje i rekapitulaciju. Uključite se u tihe misli i povjerljive razgovore.

 

 

 

 

 

 

 

RAKIJA ŠLJIVA, MED

Mješavina šljivovice, bagremovog meda i pet vrsta ljekovitog bilja. Nežne žute boje, pomalo suptilne, sa mirisom saća i mladosti. Okus blago svježeg limunovog soka, srednje slatkoće. Okus brige, nježnosti, vedrine i vedrine. Za nesebične i nostalgične ljude.

 

 

 

 

 

 

LIKER GORKI 54

Zdravlje u šalici. Nutritivno vrijedno alkoholno piće, antioksidativna svojstva, tople boje karamele, karakteristična gorčina i fini biljni okus. Svježe i potpuno prirodno, sadrži 46 ljekovitih biljaka i 8 voća. Kombinirano u idealnom omjeru pelin, stolisnik, bazga, basswood, menthe, glog, breza, smokva, kamilica, žalfija, lavanda, cimet, šljiva ... jača tijelo, stimulira duh i liječi dušu i tijelo.

 

 

 

 

 

 

  LIKER OD ZELENOG ORAHA

    Ekskluzivna serija, ograničeni broj i zapremina. Miris zrenja, osjećaj hlada u vrućem danu, dah mira i sigurnosti. Pitko i zacjeljujuće. Autoritet u izgledu, ubjedljiva udobnost u pristupu. Za one koji neprestano mogu pronaći svježinu u stvarima i izgledima koje već znaju.